19/6/23

ΔΡΑΣΗ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ

 Αγαπητοί μας Γονείς,

Αγαπητά μας παιδιά,

Στο σχολείο μας, η περιβαλλοντική ευαισθησία και η διαπαιδαγώγηση είναι αναπόσπαστα μέρη της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας. Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια υπέροχη εμπειρία που ζήσαμε πρόσφατα, προωθώντας την ανάγκη της αειφορίας και του καθαρού περιβάλλοντος.

Στις 12-1-2023, οργανώσαμε μια δράση μελέτης πεδίου, καταγραφής και μέτρησης απορριμμάτων, καθώς και καθαρισμού του προαυλίου μας. Ο στόχος ήταν να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές μας σχετικά με τη σημασία της διαχείρισης των απορριμμάτων και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, καθώς και να συνεισφέρουμε στην καθαριότητα του σχολείου μας.

Αυτή η διαδικασία τους βοήθησε να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της ανακύκλωσης και της αποτελεσματικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Μάθανε ότι μικρές πράξεις, όπως η απορριμματοποίηση με τον σωστό τρόπο, έχουν σημαντική επίδραση στη διατήρηση της ομορφιάς του περιβάλλοντός μας και στην προστασία της υγείας μας.

Η εμπειρία αυτή ανέδειξε το πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η δύναμη της συνεργασίας και της ενεργού συμμετοχής και τους δίδαξε τη σημασία της ατομικής ευθύνης και της συνεισφοράς τους στο κοινό καλό.

Ως εκπαιδευτική κοινότητα, είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας και τη δέσμευσή τους για την περιβαλλοντική προστασία. Ελπίζουμε ότι η εμπειρία αυτή θα εμπνεύσει και άλλους να αναλάβουν δράση και να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πάντα θα ενθαρρύνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας για τη σημασία της αειφορίας και του περιβάλλοντος. Μόνο μέσα από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη δράση μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον για τις μελλοντικές γενεές.













Οι Συντονίστριες Καθηγήτριες

Μίνα Κουρούκλη

Σοφία Μεντέ

Αικατερίνη Παπαλεξοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου