2/6/23

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

 



ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

            Στο σχολείο μας, κατά την φετινή σχολική χρονιά υλοποιήθηκε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα το "Αειφόρο σχολείο" και τίτλο "Οικο-Λογικοί Διαχειριστές" με 31 μαθητές της Γ΄τάξης και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών:  Κουρούκλη Μίνα, Μεντέ Σοφία και Παπαλεξοπούλου Αικατερίνη.

           Οι μαθητές, μέσω αυτού του προγράμματος, ήρθαν σε επαφή με βασικές αρχές της αειφορίας, όπως η ενεργειακή αποδοτικότητα, η ανακύκλωση, η μείωση των αποβλήτων, η επαναχρησιμοποίηση και η προστασία της βιοποικιλότητας. Μέσα από δραστηριότητες, όπως η δενδροφύτευση, η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, η εξοικονόμηση ενέργειας και η τοποθέτηση καλαθιών τριών ρευμάτων για τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, οι μαθητές ανέπτυξαν αίσθηση ευθύνης και κατανόηση για την επίδραση που έχουν οι πράξεις τους στο περιβάλλον και παρότρυναν όλη τη σχολική κοινότητα για συμμετοχή σε δράσεις.

Εξάλλου τα οφέλη είναι μακροπρόθεσμα . Οι μαθητές αναπτύσσουν μια διαρκή συνείδηση για τη σημασία της αειφορίας και μπορούν να επηρεάσουν τις οικογένειές τους και την ευρύτερη κοινότητα. Η ενεργή συμμετοχή τους ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και τη δημιουργία μιας βιώσιμης κουλτούρας που θα συνεχιστεί και μετά την ολοκλήρωση της σχολικής τους πορείας.

Η συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικές δράσεις τους εξοπλίζουν με τις γνώσεις και την ευαισθησία που χρειάζονται για να προωθήσουν την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στο μέλλον. Έτσι, μπορούν να γίνουν οι πρωταγωνιστές μιας πιο βιώσιμης και αειφόρου κοινωνίας.

Τέλος, οι μαθητές, με την συμμετοχή τους στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα, ανέπτυξαν δεξιότητες, επιμορφώθηκαν σε ψηφιακά εργαλεία, καλλιέργησαν κριτική σκέψη και ανέδειξαν τα ταλέντα τους.

Δείτε την τελική παρουσίαση του προγράμματος σε μορφή Power Point και σε βίντεο καθώς και τα ηχητικά περιβαλλοντικά μηνύματα των μαθητών, στους παρακάτω συνδέσμους :

Power Point

Βίντεο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Ηχητικό_1 Ηχητικό_4 Ηχητικό_7 Ηχητικό_10

Ηχητικό_2 Ηχητικό_5 Ηχητικό_8 Ηχητικό_11

Ηχητικό_3 Ηχητικό_6 Ηχητικό_9 Ηχητικό_12


Η Περιβαλλοντική Ομάδα

"Οικο-Λογικοί Διαχειριστές"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου