15/6/23

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

 Αγαπητοί Γονείς,

Αγαπητά μας παιδιά,

Καθώς οι γιορτές των Χριστουγέννων του 2022 πλησίαζαν, οι μαθητές της περιβαλλοντικής μας ομάδας, ανέλαβαν τον στολισμό του σχολείου, έχοντας υπόψη τους την αειφορική διαχείριση των υλικών.

Ένας ξεβρασμένος κορμός δέντρου, σε παραλία της περιοχής, τους ενέπνευσε στον στολισμό ενός εναλλακτικού Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αντί να το απορρίψουν, αποφάσισαν να τον αξιοποιήσουν και να του δώσουν νέα ζωή.

Στη συνέχεια, συνεργάστηκαν για να συλλέξουν ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, πλαστικά μπουκάλια και καπάκια.

Υπό την καθοδήγηση της κ. Αλεξάνδρας Οικονόμου, καθηγήτριας Εικαστικών, οι μαθητές επινόησαν και ανέπτυξαν διάφορες τεχνικές μετατρέποντας αυτά τα υλικά σε διακοσμητικά στοιχεία. Με πολύ μεράκι και φαντασία, το χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε σιγά-σιγά μορφή και απέκτησε μια μοναδική αισθητική.

Η διαδικασία αυτή μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την ανακύκλωση, την αειφορία και τη σημασία της διατήρησης του περιβάλλοντος. Οι μαθητές μας αντιλήφθηκαν πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιούμε τα υλικά που θεωρούνται "άχρηστα" και να τα μετατρέπουμε σε κάτι όμορφο και χρήσιμο.

Το αποτέλεσμα αυτής της χριστουγεννιάτικης δράσης ήταν ένα δέντρο γεμάτο χρώμα, φαντασία και καλλιτεχνική αξία. Είναι ένα σύμβολο της δύναμης της ανακύκλωσης και της δημιουργικότητας. Παράλληλα, μας υπενθυμίζει τη σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας στην προσπάθεια να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας.

Ως εκπαιδευτική κοινότητα, είμαστε περήφανοι για τη δημιουργικότητα και την προσήλωση των μαθητών μας στις περιβαλλοντικές αξίες. Μέσα από τέτοιες δράσεις, μαθαίνουμε όχι μόνο πώς να προστατεύουμε το περιβάλλον, αλλά και πώς να ανανεώνουμε τη δημιουργικότητά μας και να βελτιώνουμε την κοινότητά μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους και για την όμορφη συνεργασία τους.
















ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου