20/9/12

Δελτίου τύπου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Αχαϊας για την μεταφορά των μαθητών

Απαράδεκτη για άλλη μία χρονιά η διαχείριση της μεταφοράς των μαθητών. Ανέτοιμη η Πολιτεία να φανεί συνεπής στην υποχρέωσή της για ίσες ευκαιρίες στην μόρφωση.

Κι από την άλλοι, αυτοί που πλούτισαν όλα αυτά τα χρόνια από τις μεταφορές των μαθητών, τώρα εκβιάζουν την κυβέρνηση οδηγώντας τους μαθητές στην αμάθεια.


Εμάς τους γονείς δεν μας ενδιαφέρει αν μπορείτε να νομοθετήσετε ή αν δεν μπορείτε να δημοπρατήσετε ένα έργο. Είναι δική σας ευθύνη. Μας υποσχεθήκατε ότι μπορείτε να το κάνετε.


Απευθυνόμαστε σε όλους τους εμπλεκόμενους που έχουν ή θα έπρεπε να έχουν την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών.

Τις δικαιολογίες να τις πείτε μεταξύ σας, όχι σε εμάς.

Σε εμάς να μας πείτε μόνον πότε θα αρχίσει η μεταφορά των μαθητών.

Οι μεταφορείς πρέπει να σεβαστούν τους μαθητές, τα παιδιά μας, τα παιδιά τους, την μοναδική προοπτική που έχουμε, τους νέους μας.

Άμεσα πρέπει να ξεκινήσουν το έργο της μεταφοράς αφού οι διαδικασίες για την πληρωμή τους είναι σε εξέλιξη.

Αν δεν βρεθεί λύση, προτείνουμε το ποσό που αναλογεί σε κάθε μαθητή για την μεταφορά του να δοθεί κατευθείαν στο γονιό και αυτός να αναλάβει τον τρόπο μεταφοράς που επιθυμεί.


Προτείνουμε στους γονείς να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους. Έως τη στιγμή που θα ξεκινήσει κανονικά η μεταφορά των μαθητών να αναλάβουν οι ίδιοι να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, για να μη διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, και να μην χάνουν τα μαθήματα τους.


Αν δεν δοθεί λύση άμεσα, οι γονείς έχουν καταθέσει αίτημα στα συλλογικά τους όργανα για δυναμικές κινητοποιήσεις. Η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οι Δήμοι και βεβαίως το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σύντομα θα μας βρουν μπροστά τους. Όχι εκπτώσεις στα θέματα Παιδείας.

Σχολή Γονέων στο Νομό Αχαίας


Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώραςΣχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των ΣΧολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα. Η λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.)

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.


Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα:

1. Η οικογένεια στη σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
2. Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
3. Ανάπτυξη στην τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
4. Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
5. Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
6. Συμβουλευτική γονέων παιδιών με αναπηρίες, διάρκειας 50 ωρών
7. Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
 

Εβδομάδα οικολογικής μετακίνησης 17-23 Σεπ. 2012

Στο επταήμερο από 17 μέχρι 23 Σεπτεμβρίου, η πόλη επέλεξε να δει με μια διαφορετική ματιά τη μετακίνηση όλων. Στόχος της συγκεκριμένης εβδομάδας και του προγράμματος, που διοργανώνεται από το ECOCITY και συντονίζεται από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, είναι να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς, στα ποδήλατα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 
Επιπλέον, η Πάτρα, δήλωσε συμμετοχή και διαγωνίζεται μαζί με πάρα πολλές πόλεις της Ευρώπης για τη καλύτερη διοργάνωση της εβδομάδας, που θα είναι αφιερωμένη στην πόλη και στη Βιώσιμη Κινητικότητα.

Πρόσκληση συμμετοχής "Πάρε Μέρος και Καθάρισες"

Logo MEDASSETΤο MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών), συνεχίζοντας την επιτυχημένη εκστρατεία περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Πάρε Μέρος και Καθάρισες», διοργανώνει δράσεις εθελοντικού καθαρισμού ακτών σε όλη την Ελλάδα.


Έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη φάση των δράσεων προγραμματίζεται επαναληπτικός καθαρισμός της παραλίας Δημορηγόπουλου την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, στις 10:00 π.μ. με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων, των τοπικών οργανώσεων και τη συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας.
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε για να διαδώσουμε μαζί το μήνυμα ότι οι καθαρές ακτές είναι υπόθεση όλων μας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Medasset.17/9/12

Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ και Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Αχαΐας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.), στην οποία συμμετέχει ένας σημαντικός αριθμός ενεργών πολιτών της Πάτρας.

Η φιλοσοφία της ΠΡΟΤΑΣΗΣ, βασίζεται στην αντίληψη ότι τα αίτια των αρνητικών εξαρτητικών συμπεριφορών συνδέονται άρρηκτα με το σύγχρονο κοινωνικό μοντέλο, το οποίο στο βωμό του κέρδους και της υπερκατανάλωσης, ευνοεί κάθε χρήση . Στο σύγχρονο κοινωνικό αυτό μοντέλο η ευτυχία έχει συνδεθεί με την απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων καταναλωτικών αγαθών. Στο τέλος αυτής ατέρμονης πορείας βρίσκονται, για μερικούς νέους, και οι παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες.

Σύμφωνα με την φιλοσοφία της ΠΡΟΤΑΣΗΣ, οι ενήλικες έχουν την ευθύνη για τη δημιουργία και διατήρηση ενός τέτοιου στρεβλού κοινωνικού μοντέλου, μέσα στο οποίο μεγαλώνουν και διαπαιδαγωγούνται οι νέοι και ως εκ τούτου εμείς έχουμε ευθύνη και για τις συνέπειές του. Η πρόληψη, λοιπόν, για να φθάσει στους νέους, πρέπει να ξεκινήσει από τους ενήλικες, οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους, να αλλάξουν αυτό τον τρόπο ζωής, ξεκινώντας ο καθένας από τον εαυτό του, την οικογένειά του, την εργασία του κ.λπ. Μέσα από την βελτίωση της λειτουργίας των μικρών ή μεγαλύτερων συστημάτων της κοινωνίας θα προέλθει έμμεσο, αλλά πολύ σημαντικό όφελος, για τους νέους αλλά και το γενικότερο σύνολο.

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Αχαΐας είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που λειτουργεί στο Νομό από το 1998 με τη στήριξη και εποπτεία του Οργανισμού Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Αποτελεί μέρος της ευρύτερης πολιτικής για την πρόληψη που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Κέντρων Πρόληψης σε όλους τους νομούς της Ελλάδας.
Το Κέντρο Πρόληψης στελεχώνεται από εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων όπως κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.α.


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ενιαίου Συστήματος Πρόληψης Ν. Αχαίας.

10/9/12

Συνάντηση γνωριμίας

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου Αγίου Βασιλείου σας προσκαλεί

στην συνάντηση γνωριμίας που διοργανώνει
την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ.
στην βεράντα του γυμνασίου
 
Μετά από ολιγόλεπτες εισηγήσεις από τον γυμνασιάρχη και τον πρόεδρο του συλλόγου θα έχετε την ευκαιρία συζητήσετε και γνωριστείτε κατ’ ιδίαν με τους καθηγητές και τα μέλη του συλλόγου και να ανταλλάξετε σκέψεις και απόψεις για το γυμνάσιο και τα παιδιά σας.

8/9/12

Πρόγραμμα Comenius - Viv(r)e mon college


Το γυμνάσιό μας εντάχθηκε φέτος στο πρόγραμμα COMENIUS. Το πρόγραμμα είναι 2ετούς διάρκειας. Ο τίτλος του προγράμματος είναι Viv(r)e mon collège δηλ. η ζωή στο σχολείο μου (ή ζήτω το σχολείο μου). Πρόκειται για μια πολυμερή σύμπραξη (7 συνολικά χωρών) για την οποία έχει επιλεγεί ένα γυμνάσιο από κάθε εμπλεκόμενη χώρα. Τα γυμνάσια που συμμετέχουν προέρχονται από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα.  
 
Θα ενημερωθείτε από το Διευθυντή και την υπεύθυνη του προγράμματος, καθηγήτρια Γαλλικών κ. Κουρούκλη.

Αριστούχοι σχολικής χρονιάς 2011-2012


Καλή Έναρξη!

Το σχολείο μας ανοίγει Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.
Σας περιμένουμε όλους!