28/2/12

Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας: Ενημερωτικές Συναντήσεις για γονείς σε σχολεία της Πάτρας

Ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς σε σχολεία έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Υγείας Αχαΐας. Στο πλαίσιο των συναντήσεων οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να απευθύνουν δικά τους ερωτήματα σχετικά με τα θέματα, αλλά και να αναρωτηθούν:
 • Πότε τα παιδιά είναι έτοιμα να αναλάβουν ευθύνες;
 • Σε ποιο βαθμό οι κανόνες περιορίζουν την ελευθερία τους;
 • Τι γίνεται όταν οι γονείς ξεχνούν τον ρόλο τους;
 • Τι μπορεί να σημαίνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα αδέρφια;
Ειδικότερα συζήτηση με θέμα: «Πρακτικοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υπευθυνότητα στα παιδιά μας» θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία:
 • 1ο Λύκειο Αιγίου (Πάροδος Κορίνθου & Κλεισούρας) στις 29/2/12 και ώρα 17:30
 • 2ο Νηπιαγωγείο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας (Λεωφόρος Αιγαίου 14Α) στις 7/3/12 και ώρα 17:30
 • Σχολή Χορού ΧΟΡΟΔΡΑΣΗ (Θεοδότου 17, Πάτρα) στις 4/3/12 και ώρα 18:00
Αντίστοιχα συζήτηση με τους γονείς έχοντας ως κεντρικό θέμα: «Γονείς – Ζευγάρι – Παιδιά: Όταν ο καθένας είναι στη θέση του» θα πραγματοποιηθεί στα Βραχναΐκα στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο με την συνεργασία των σχολείων της περιοχής στις 14/3/12 και ώρα 18:00.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 και απόγευμα Δευτέρα, Τετάρτη: 18:00-20:30 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr

21/2/12

Καθαρά Δευτέρα στο σχολείο

Σε συνεργασία με τον γυμνασιάρχη καλούμε γονείς και μαθητές να γιορτάσουμε τα μπουρμπούλια την Καθαρά Δευτέρα στο γυμνάσιο.

Φέρτε τους χαρταετούς σας και τα νηστίσιμά σας και ελάτε να περάσουμε ένα όμορφο πρωινό.
Το κρασί θα είναι προσφορά του Συλλόγου.

Ο χώρος είναι ιδανικός για πέταγμα χαρταετού και θα είναι ανοιχτός από τις 11 το πρωί

Σχολική συμμετοχή σε συνέδριο


Την Κυριακή 11 Μαρτίου το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου θα συμμετέχει με κατασκευή αφίσας σε συνέδριο με θέμα «Εγκέφαλος, μνήμη και μάθηση».

Ευχαριστία για χορηγίες βασιλόπιτας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θέλει να ευχαριστήσει τα καταστήματα:
 • αρτοποιείο Στασινού
 • αρτοποιείο Ασλανίδη
 • είδη δώρων Διαδρομές
 • βιβλιοπωλείο Αριστείδου
για την ευγενική τους χορηγία συνεισέφεραν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Πεζοδρόμηση Αγ.Βασιλείου - Πλατανίου


Την Πέμπτη 9/2/2012 σε συνάντηση που είχε κανονιστεί από τον ΑΟΠ (αυτοκινητιστικό όμιλο Πατρών) με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλο για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον οδικό άξονα Αγ. Βασιλείου – Πλατανίου – Αργυράς παρευρέθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τον Γυμνασιάρχη κ. Λοτσάρη και εκπροσώπους του ΑΟΠ, του πολιτιστικού συλλόγου Πλατανίου, του συλλόγου γονέων και κηδ. του γυμνασίου και του τοπικού συμβουλίου Αργυράς.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της δημιουργίας πεζοδρομίου κατά μήκος του τμήματος μεταξύ Αγ. Βασιλείου και Πλατανίου. Ο κ. Αλεξόπουλος δεσμεύτηκε να στείλει κλιμάκιο μηχανικών για να εκτιμήσει το ζήτημα. Το κλιμάκιο έκανε μια πρώτη εκτίμηση την Παρασκευή 17/2/2012, αλλά όποιες ενέργειες θα γίνουν αφού πρώτα χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο τμήμα περιφερειακός (διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη).

Να θυμίσουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει ήδη στείλει στην Περιφέρεια σχετική επιστολή ζητώντας την επίλυση του προβλήματος.

Θεατρική παράσταση


Τα παιδιά του γυμνασίου παρακολούθησαν μέσα στο Φεβρουάριο την εξαιρετική θεατρική μεταφορά του έργου του Α. Παπαδιαμάντη «Άνθος του Γιαλού». Πρωταγωνιστής ήταν ο Τάκης Χρυσικάκος σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου και οργάνωση παραγωγής του Φάνη Συνοδινού.

Τα σχόλια για την παράσταση ήταν εξαιρετικά.

Τελευταία βδομάδα Απόκριας

Ένα τραγούδι για να ευθυμήσουμε :)