21/2/12

Σχολική συμμετοχή σε συνέδριο


Την Κυριακή 11 Μαρτίου το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου θα συμμετέχει με κατασκευή αφίσας σε συνέδριο με θέμα «Εγκέφαλος, μνήμη και μάθηση».

Πεζοδρόμηση Αγ.Βασιλείου - Πλατανίου


Την Πέμπτη 9/2/2012 σε συνάντηση που είχε κανονιστεί από τον ΑΟΠ (αυτοκινητιστικό όμιλο Πατρών) με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλο για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον οδικό άξονα Αγ. Βασιλείου – Πλατανίου – Αργυράς παρευρέθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τον Γυμνασιάρχη κ. Λοτσάρη και εκπροσώπους του ΑΟΠ, του πολιτιστικού συλλόγου Πλατανίου, του συλλόγου γονέων και κηδ. του γυμνασίου και του τοπικού συμβουλίου Αργυράς.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της δημιουργίας πεζοδρομίου κατά μήκος του τμήματος μεταξύ Αγ. Βασιλείου και Πλατανίου. Ο κ. Αλεξόπουλος δεσμεύτηκε να στείλει κλιμάκιο μηχανικών για να εκτιμήσει το ζήτημα. Το κλιμάκιο έκανε μια πρώτη εκτίμηση την Παρασκευή 17/2/2012, αλλά όποιες ενέργειες θα γίνουν αφού πρώτα χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο τμήμα περιφερειακός (διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη).

Να θυμίσουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει ήδη στείλει στην Περιφέρεια σχετική επιστολή ζητώντας την επίλυση του προβλήματος.

Θεατρική παράσταση


Τα παιδιά του γυμνασίου παρακολούθησαν μέσα στο Φεβρουάριο την εξαιρετική θεατρική μεταφορά του έργου του Α. Παπαδιαμάντη «Άνθος του Γιαλού». Πρωταγωνιστής ήταν ο Τάκης Χρυσικάκος σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου και οργάνωση παραγωγής του Φάνη Συνοδινού.

Τα σχόλια για την παράσταση ήταν εξαιρετικά.