15/12/11

Xορευτικά τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανίου

Παραδοσιακοί χοροί για ενήλικες κάθε Τετάρτη.

Τμήμα αρχαρίων 19:00-20:30
Tμήμα προχωρημένων 20:30-22:00.

Τηλ. επικοινωνίας:
κα. Νατάσα Γεωργαρά 6979583432

13/12/11

Έλεγχοι 1ου τριμήνου

Οι έλεγχοι προόδου των μαθητών θα δοθούν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στιs 12.00μ.μ

12/12/11

Χριστουγεννιάτικο χωριό στο λιμάνι της Πάτρας

Στο λιμάνι της Πάτρας και συγκεκριμένα στο συνεδριακό κέντρο του ΟΛΠΑ από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει ένα παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό.
Tο κτήριο θα φωτιστεί χριστουγεννιάτικα μέσα και έξω, θα στηθεί το σπίτι του Αη Βασίλη, όπου τα παιδιά θα μπορούν να του γράφουν γράμματα, ενώ θα υπάρχουν τρισδιάστατες αναπαραστάσεις γνωστών και αγαπημένων παραμυθιών όπως: Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι, ο Πινόκιο, το στρουμφοχωριό, ο λαγός και η χελώνα κ.α. Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, άμαξες, καμπάνες, μολυβένιοι στρατιώτες μεγάλων διαστάσεων και δεκάδες άλλα στοιχεία θα μετατρέψουν σε παραμυθένιο το χώρο.

Θα λειτουργεί αίθουσα με ψυχαγωγικά παιχνίδια και μικρά καρουσέλ, ενώ θα διατίθενται και επιλεγμένα χριστουγεννιάτικα προϊόντα, διακοσμητικά και μικρά παιχνίδια.

Επίσης θα υπάρχει απομίμηση χιονιού, με το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν και να …κυλιστούν άπαντες.

Υπάρχει πάρκινγκ, στον εξωτερικό χώρο του Συνεδριακού του ΟΛΠΑ (Γούναρη και Όθωνος Αμαλίας), και το εισιτήριο είναι 3 ευρώ.

Ώρες λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Δωρεές στην Κιβωτό της Αγάπης

Καθώς οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν, το Φ.Σ. "ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ" που φιλοξενεί 63 παιδιά με βαριές νοητικές και σωματικές αναπηρίες από ολόκληρη τη χώρα, απευθύνεται και πάλι στα φιλάνθρωπα αισθήματα εκπαιδευτικών και μαθητών που τόσο απλόχερα είχατε ανταποκριθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει πλήξει και το άσυλο αυτό αφού η κρατική αρωγή για το έτος 2011 έχει περικοπεί δραστικά, και ίναι αμφίβολο αν θα ξαναδοθεί. Κατανοώντας και τα πιθανά οικονομικά προβλήματα των οικογενειών του σχολείου, ζητείται η όποια αρωγή στο μέτρο δυνατοτήτων κάθε οικογένειας.

Η βοήθεια μπορεί να είναι σε χρήματα ή σε τρόφιμα.
Αν η επιλογή σας είναι τρόφιμα, υπάρχει ανάγκη κατά σειρά προτεραιότητας από:
- γάλα εβαπορέ
- ζάχαρη
- παιδικές κρέμες (φαρίν λακτέ - άνθος ορύζης - φρουτόκρεμες)
- όσπρια
- κριθαράκι
- διάφορα ζυμαρικά
- τοματοπολτό

Μια καλή ευκαιρία είναι να φέρετε τα παραπάνω τρόφιμα στο σχολείο την ημέρα των βαθμών, ή διαφορετικά όποτε μπορείτε πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

7/12/11

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής, κοσμήματος, ενδύματος και κατασκευών

O καλλιτεχνικός σύλλογος Patra stARTs CRAFTing διοργανώνει ομαδική έκθεση ζωγραφικής, κοσμήματος, ενδύματος και κατασκευών 50 εικαστικών καλλιτεχνών από Παρασκεή 16/12 ώρα 18.30 έως και Δευτέρα 19/12 στις 20.00 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα.

O Σύλλογος Patra stARTs CRAFTing απαρτίζεται ήδη από 400 μέλη και έχει σκοπό την προώθηση κάθε μορφή τέχνης (ζωγραφική, διακοσμητικές τεχνικές, κόσμημα, κατασκευές, decoupage, felting, papier mache, σαπουνάκια γλυκερίνης και ελαιόλαδου, ψηφιδωτό και γενικά οτιδήποτε χειροποίητο.) την επικοινωνία ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και την αγάπη για τη ζωγραφική και τις κατασκευές.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν δωρεάν παρουσιάσεις διαφόρων τεχνικών όπως: Σάββατο πρωί τεχνική χαρτοπετσέτας με decoupage απο την Αναστασία Κασιάδη, Κυριακή απόγευμα πλέξιμο σκούφου και κασκόλ από την κα Μαρία Χαϊκάλη.Στα εγκαίνια, Παρασκευή στις 6.30μμ. θα κληρωθούν πολλά χειροποίητα δώρα στους επισκέπτες.

5/12/11

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Art Bazaar και προσκαλεί όλους τους καλλιτέχνες αλλά και τους επιχειρηματίες της πόλης μας να συμμετάσχουν προσφέροντας κάποιο έργο τους ή κάποιο είδος της επιχείρησής τους που συνάδει με την οργάνωση.

Το Φιλανθρωπικό παζάρι θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο «Αίγλη» στη Veso Mare από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την χρηματοδότηση αναγκών της Κιβωτού της Αγάπης. Επίσης κατά τη διάρκεια του παζαριού θα πραγματοποιηθούν και διάφορες εκδηλώσεις στο χώρο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κυρία Τώνια Κοκοβίκα ή στην κυρία Δώρα Τουλιάτου. Τηλ. 2610 390912.

Παγοδρόμιο

Μια φορά και έναν καιρό, στον Φάρο της Πάτρας η νύχτα έγινε λευκή...και το παραμύθι άρχισε...

Το παγοδρόμιο θα λειτουργήσει από 26.11.2011 έως 8.01.2012.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους πατινέρς:
- Για την προστασία σας από το κρύο, αλλά και τυχόν τραυματισμούς από τις λάμες των παγοπέδιλων, προτείνεται να φοράτε γάντια όταν κάνετε πατινάζ.
- Διαλέξτε παγοπέδιλα, τα οποία είναι ίδιο νούμερο με τα κανονικά σας παπούτσια.
- Φοράτε ΛΕΠΤΕΣ κάλτσες ή καλσόν για μεγαλύτερη ενίσχυση.
- Λύστε εντελώς τα κορδόνια ή τις δέστρες των παγοπέδιλων πριν τα φορέσετε και στην συνέχεια δέστε τα πάλι σφικτά.
- Εάν η φτέρνα σας ανεβοκατεβαίνει μέσα στο παγοπέδιλο, υπάρχει ελλιπής προστασία των αστραγάλων και θα πρέπει να διαλέξετε μικρότερο νούμερο.
- Εάν νιώθετε τα δάκτυλά σας στριμωγμένα μέσα στα παγοπέδιλα, διαλέξτε μεγαλύτερο νούμερο.
Μπορείτε να αλλάξετε τα παγοπέδιλα ως προς το μέγεθός τους εντός 15 λεπτών